Meer dan alleen zwemmen!

REDDINGSBRIGADE TILBURG '98

Meer dan alleen zwemmen!

RBT '98

Meer dan alleen zwemmen!

RBT '98

Reddingsbrigade Tilburg ’98

Onderwaterhockey

Onderwaterhockey is een sport die op de bodem van een zwembad wordt gespeeld. Het doel van het spel is een loden puck met behulp van een stick in het doel van de tegenstander te spelen. Onderwaterhockey is driedimensionaal. Tegenstanders komen niet alleen van voren of achteren, maar ook van boven. En de timing van de ademhaling is belangrijk. Anders zul je zien dat als je net voor open doel ligt, je naar boven moet om lucht te happen. Dit alles geeft deze snel groeiende sport een unieke, extra dimensie boven andere wedstrijdsporten (bron: NOB).

 RBT ’98 is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

Vrijblijvende proefles

Niet zeker of onderwaterhockey wat voor jou is? Kom dan een vrijblijvende proefles volgen!

Trainingstijden

De trainingen voor volwassenen zijn op vrijdagavond in het recreatiebad van zwembad Reeshof. Op zaterdagochtend zijn de trainingen voor de jeugd en voor volwassenen in het sportbad van Sportcomplex de Drieburcht.

Bekijk hieronder meer informatie over onze zwemlessen of schrijf je meteen in!

Snelheid, techniek en een lange adem. Daar draait het om bij onderwaterhockey. Het spel wordt gespeeld op de bodem van het zwembad door twee teams, met als doel zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Een doelpunt wordt gemaakt door een puck in het doel van de tegenstander te manoeuvreren met gebruik van een stick in de hand. Het spel wordt in goede banen geleid door twee scheidsrechters te water en een hoofdscheidsrechter buiten het water. De basisuitrusting van de spelers bestaat uit masker, snorkel, vinnen, handschoen, stick, cap en gebitsbescherming.

Iedere speler draagt een snorkeluitrusting: vinnen, een duikmasker en een snorkel. Als je lucht op is, zul je naar de oppervlakte moeten om adem te halen. Het is dan ook belangrijk dat je op het juiste moment onderduikt om het spel van een teamgenoot over te nemen.

Uitrusting

Sticks zijn gemaakt van hout of kunststof. Veel spelers maken hun eigen sticks. Het kader van RBT ’98 beschikt over een aantal bekende stick-ontwerpers. Nieuwe modellen zijn dan ook beschikbaar voor de spelers.

De puck is een met kunststof ommantelde loden schijf ter grootte van een ijshockeypuck. De puck weegt zo’n 1200 gram. Met een goed schot kan een speler de puck 2-3 meter verplaatsen.

Een handschoen draag je aan je speelhand. Hij is vooral bedoeld om de vingers te beschermen tegen de scherpe tegelranden van de zwembadbodem.

Waterpolocaps worden gedragen om de spelers van elkaar te kunnen onderscheiden en ter bescherming van de oren.

Duikbril: maskers met een klein volume zijn het beste. Maar elke duikbril met 2 aparte glazen van getemperd glas voldoet. Zwembrilletjes zijn niet toegestaan.

Snorkel: gestroomlijnde modellen zijn het beste, maar ook de eenvoudige J-types voldoen.

Vinnen: stugge vinnen met een gesloten voetstuk voldoen.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal trainingen dat je per week volgt.

Tegemoetkoming kosten

Heeft u een minimumloon of een inkomen rond het bijstandsniveau? Lees hier over een mogelijke tegemoetkoming in de kosten.