Meer dan alleen zwemmen!

REDDINGSBRIGADE TILBURG '98

Meer dan alleen zwemmen!

RBT '98

Meer dan alleen zwemmen!

RBT '98

Reddingsbrigade Tilburg ’98

Zwemmend Redden

Reddingsbrigade Tilburg ’98 is een enthousiaste en jonge vereniging die haar leden opleidt tot volwaardige redders.

Wekelijks worden door instructeurs trainingen verzorgd, waarbij het zwemmend redden wordt afgewisseld door o.a. conditietraining en leuke thema-trainingen. Hoewel zwemmend redden een individuele sport is, is samenwerking heel belangrijk. Hier wordt tijdens de trainingen ruim aandacht aan besteed.

Wanneer je kennis wilt maken met het zwemmend redden bij RBT ’98, dan kun je een gratis proefles volgen. De trainingen worden gegeven op vrijdag, tussen 18:00 en 21:00 uur, in zwembad Reeshof te Tilburg. Mocht je meer informatie willen, stuur ons dan even een mailtje op info@rbt98.nl.

RBT ’98 is aangesloten bij REDDINGSBRIGADE NEDERLAND.

Lees hieronder meer informatie over de reddingsbrigade of schrijf je meteen in!

Kinderen vanaf 6 jaar

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen lid worden van de reddingsbrigade als ze zwemdiploma A en B hebben. Het redden van jezelf staat centraal bij de Junior Redder-brevetten. Het redden van een ander staat centraal bij de brevetten Zwemmend Redder. Daarom leer je werken met reddings- en hulpmiddelen. Bij de Life Saverdiploma’s staat het leiding kunnen geven bij een ongeval centraal. Met deze diploma’s kun je ook aan het werk als toezichthouder op een zwembad!

De brevetten lopen op in moeilijkheidsgraad (zie Diploma’s). Bij de Life Saverdiploma’s 1, 2 en 3 behoort naast het praktijkexamen ook een theorie-examen afgelegd te worden. Voor de diploma’s Life Saver 2 en 3 dient ook een EHBO-diploma of EM-bewijs (EHBO gericht op waterongevallen) behaald te worden.

Wanneer je bovenstaande brevetten en diploma’s behaald hebt en je hebt interesse om instructeur te worden, dan kun je de Hogere Bondsopleidingen assistent-instructeur of instructeur volgen. Voor de KNBRD brevetten en diploma’s geldt dat er één keer per seizoen examens gehouden worden.

Sportief / conditie voor volwassenen

Daarnaast biedt de Reddingsbrigade zwem- en conditietraining aan voor volwassenen. Op vrijdagavond van 20.30 – 21.30 uur wordt er gezwommen in zwembad Reeshof. In de trainingen komen verschillende aspecten aan bod: zwemtraining (waarbij de conditie aanbod komt), zwemmend redden training (waar we ons bezig houden met de beginselen van het zwemmend redden) en materialen-training (zwemmen met diverse soorten materialen). Meld je aan via de website of via het inschrijfformulier, verkrijgbaar bij de ingangscontrole.

(Geen) trainingen

Bekijk hier wanneer we wel en niet trainen.

Kleding- en exameneisen

Bekijk hier de kleding- en exameneisen.

Spreekbeurt

Leen één van onze spreekbeurtkisten!