15 oktober: Update corona-regels

Helaas zijn wij naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond genoodzaakt om opnieuw maatregelen te treffen om een veilige zwemomgeving te kunnen garanderen.
Door de aanscherping van de maatregelen, de aanpassingen in het protocol van de zwembadbranche en de aangepaste regels van het Sportbedrijf hebben wij een aantal aanpassingen moeten doen in de regels.
Voor onze leden van 18 jaar en ouder, zal behalve in de openbare ruimte, ook de training in het zwembad aanzienlijk veranderen.
 
De volgende algemene maatregelen zijn vanaf nu van kracht:
• Het dragen van mondkapjes is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht overal in de gemeentelijke accommodaties, behalve als je aan het sporten bent.
• Iedereen van 18 jaar en ouder moet onderling 1,5 meter afstand (blijven) houden, ook in het water.
• Teamsporten zijn toegestaan, mits met een groepsomvang van maximaal 4 personen (“de bubbel”), die ook onderling 1,5 meter afstand houden. Dit geldt voor, tijdens en na de activiteit.
• Douches zijn gesloten
• Omkleden graag zo snel mogelijk door middel van bijvoorbeeld een badjas of onesie, zodat de kleedruimte zo snel mogelijk weer vrij is voor anderen.
 
Leden van 18 jaar en ouder
Zowel het laatste trainingsuur van Reddingsbrigade (20.15 – 21.00 uur) als de Onderwaterhockey-training op vrijdagavond (21.00 – 22.00 uur) zullen helemaal ingericht worden op het onderling 1,5 m afstand houden. We hanteren hiervoor de genoemde bubbels van 4 personen. In de praktijk zul je dus per 4 zwemmers aan een instructeur gekoppeld worden, die met jou en je bubbel een trainingsprogramma afwerkt. Ondertussen ben en blijf je zelf scherp op de 1,5 meter en ook de instructeurs zullen hier extra op sturen.
 
Omdat de corona-regels regelmatig veranderen, hebben we de actuele coronaregels hieronder voor jullie op een rij gezet. Neem deze goed door!
 
We hopen jullie dit weekend weer te zien bij de lessen/trainingen (mits je geen klachten hebt, natuurlijk).
Ondanks de (opnieuw) strengere regels, mogen we gelukkig nog steeds zwemmen!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *