Meer dan alleen zwemmen!

REDDINGSBRIGADE TILBURG '98

Meer dan alleen zwemmen!

RBT '98

Meer dan alleen zwemmen!

RBT '98

Zwemlessen Zwem-ABC

Bij het Zwem-ABC ligt onder andere de nadruk op veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde. Bekijk hier ook het filmpje van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bij RBT ’98 kunnen kinderen vanaf 4,5 jaar (4 jaar en 6 maanden) zwemles volgen.

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl en rugcrawl. De laatste twee zijn kennismakingsslagen. Deze worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen, blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.

Nationale Norm Zwemveiligheid

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft niveaus van zwemvaardigheid gekoppeld aan Nationale Zwemdiploma’s. Je kind voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid bij zwemdiploma C. De Nationale Zwemdiploma’s A en B zijn daarbij tussenstappen. Deze niveaus sluiten aan op de Nederlandse infrastructuur van zwemwater waar volwassenen en kinderen zwemmen:

Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.
Zwemdiploma B: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee).

Met het C-diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Bekijk ook de website van de NRZ voor ouders: Alles over zwemles!

RBT ’98 is in bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s (voorheen Licentie Zwem-ABC).

Licentie Nationale Zwemdiploma’s

Reddingsbrigade Tilburg ’98 is in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en voldoet daarmee aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s. De Licentie Nationale Zwemdiploma’s geeft u als lid (ouder) duidelijkheid dat Reddingsbrigade Tilburg ’98 handelt volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard van de zwembranche. Lees meer.

Lestijden

Zwemlessen worden gegeven op vrijdagavond tussen 18.00 en 18.45 uur in zwembad de Reeshof. Een zwemles duurt 45 minuten.

Kosten

Per seizoen (van zomervakantie tot zomervakantie) betaalt u voor zwemles een contributiebedrag wat jaarlijks wordt vastgesteld in de Algemene Vergadering. Dit bedrag is exclusief € 6,00 examengeld. De volledige contributieregeling kunt u vinden bij contributie. Wanneer u of uw kind later in het seizoen instroomt, dan betaalt u een aangepast bedrag. Heeft u een minimumloon of een inkomen rond het bijstandsniveau? Lees hier over een mogelijke tegemoetkoming in de kosten.

Bekijk hieronder meer informatie over onze zwemlessen of schrijf je meteen in!

Exameneisen

Eisen per diploma.

Kledingeisen

Eisen per diploma.

Opleidingsweg

Bij ons leer je zwemmen in 5 stappen.

(Geen) zwemlessen

Tijden en -dagen van de zwemlessen.

Huisregels

Voor veilige zwemlessen.