Meer dan alleen zwemmen!

REDDINGSBRIGADE TILBURG '98

Meer dan alleen zwemmen!

RBT '98

Meer dan alleen zwemmen!

RBT '98

Reddingsbrigade Tilburg ’98

Vrijwilliger zijn bij RBT ’98

RBT ’98 kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Met name voor het geven van zwemlessen en trainingen zoeken wij mensen die het leuk vinden om zich in te zetten.

Vrijwilliger worden bij RBT ’98

Bij RBT ’98 zijn uitsluitend vrijwilligers actief. Geen van de vrijwilligers ontvangt hiervoor een financiële vergoeding. Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, organiseert RBT ’98 jaarlijks een gezellig samenzijn voor alle vrijwilligers.

Met alle potentiële vrijwilligers wordt een intakegesprek gehouden, waarin onder andere  verwachtingen worden uitgesproken. Op basis van de informatie uit het intakegesprek besluit het  bestuur vervolgens of de geïnteresseerde als vrijwilliger bij RBT ’98 wordt toegelaten.

VOG (Verklaring omtrent het Gedrag)

Alle vrijwilligers van RBT ’98 beschikken over een VOG.

Potentiële vrijwilligers dienen bereid te zijn om via RBT ’98 een (gratis) VOG aan te vragen. Deze VOG moet overlegd worden aan RBT ’98.

Opleiding tot Instructeur niveau 3 (Reddingsbrigade Nederland)

Voor vrijwilligers van RBT ’98 is het mogelijk om de opleiding tot Instructeur niveau 3 van Reddingsbrigade Nederland te volgen. Met deze opleiding kan gestart worden wanneer men in bezit is van de diploma’s Life Saver 2 en 3 van Reddingsbrigade Nederland.

RBT ’98 hanteert de volgende instroomeisen voor het volgen van deze opleiding:

  • De vrijwilliger heeft minimaal 1 seizoen (jaar) als assistent-instructeur meegelopen bij één van de afdelingen van RBT ’98.
  • De vrijwilliger heeft een positieve aanbeveling gekregen van de Technische Commissie van de afdeling waarbij hij heeft meegelopen.

Om in aanmerking te komen voor de Opleiding tot instructeur, dient de vrijwilliger zich te wenden tot de voorzitter van de betreffende afdeling.

Voor de duur van de opleiding is de vrijwilliger contributie verschuldigd aan RBT ’98.

RBT ’98 betaalt de opleidingskosten en examengelden.

Aangezien het voor de vereniging een flinke investering in tijd vraagt om een vrijwilliger op te leiden, stellen wij het zeer op prijs als vrijwilligers na het behalen van de opleiding zich in blijven zetten als instructeur voor RBT ’98.