Meer dan alleen zwemmen!

REDDINGSBRIGADE TILBURG '98

Meer dan alleen zwemmen!

RBT '98

Meer dan alleen zwemmen!

RBT '98

RBT ’98 behaalt de Licentie Zwem-ABC!

Reddingsbrigade Tilburg ’98 is in het bezit van de Licentie Zwem-ABC en voldoet daarmee aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s. De Licentie Zwem-ABC geeft u als lid (ouder) duidelijkheid dat Reddingsbrigade Tilburg ’98 handelt volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard van de zwembranche.

Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC wordt Reddingsbrigade Tilburg ’98 als zwemlesaanbieder getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, is de instructeur in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche, is de instructeur voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure. Reddingsbrigade Tilburg ’98 heeft de Licentie Zwem-ABC behaald en voldoet daarmee aan deze eisen.

Het Zwem-ABC wordt uitgegeven door de NRZ, het kennisinstituut voor de zwembranche. De Nationale Raad Zwemveiligheid streeft naar een continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC. De Licentie Zwem-ABC is een volgende stap in dit proces, waarmee borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen wordt gestimuleerd.
Meer achtergrondinformatie over zwemles en NRZ vindt u op de websites Alles over zwemles! en de website van de NRZ.